Szakértőink

Sári-Kurán Zsuzsa
Tanácsadó-szakpszichológus, család és párkapcsolati tanácsadó
“Szülőként fontos azzal tisztában lennünk, hogy felmenőink, szüleink élete és kapcsolati mintái hatással vannak ránk és a kapcsolatainkra. Ahogy ők kommunikálnak, ahogy a konfliktusaikat megoldják, vagy éppen ahogy kifejezik, illetve nem fejezik ki az érzéseiket, az meghatározza a mi életünket is. Ha ezeket átlátjuk, és tudatosítjuk magunkban, könnyebb lesz az esetleges szelektálás. Mi az, amit szeretnék hasonlóan csinálni a párkapcsolatomban, vagy épp a saját szülői szerepemben, és mi az, amit nem?”
Kiss Angelika
Pszichológus, személyközpontú tanácsadó

“Mindenféle körítés értelmetlenné válik, ha maga a kapcsolat nem tud megszületni két ember között. Igaz ez a segítői jelenlétemre is. Abban a kapcsolatban, amit a klienseimmel kialakítok segítőként igyekszem megérteni, hogy hol tart ő a saját életében, mire lenne szüksége, milyen erőforrásai vannak, milyen hiányokat él át; ki ő, milyen vágyai vannak, milyen világot lát maga körül, milyen világban vágyna élni; mi akadályozza céljai elérésében.”

Csőke-Vidács Henriett
Hordozási tanácsadó

“Egy baba születésekor az egyik legnagyobb nehézség az édesanya bezártsága. Egy folyamatosan enni akaró újszülöttel nehéz kimozdulni, a hasfájós éjszakák miatt pedig nehéz megtalálni az egyensúlyt a babázás és az egyéb tevékenységekkel eltöltött idő között. Hiszen most minden a babáról szól! Nehéz, hogy ilyenkor eltűnnek a barátok, ismerősök…A hordozás erre is megoldás lehet, hiszen úgy biztosítja a testközelséget, hogy a szülő közben mobilis marad.”

Fekete Ágnes
Szexuálpszichológus

“A boldog párkapcsolat egyik fontos alappillére a kiegyensúlyozott szexuális élet. Ezt szeretnék a párok a lehető legboldogabban, legteljesebben megélni. Sajnos a kezdeti lángolás után sok esetben problémák, konfliktushelyzetek alakulnak ki, leül a vágy, s ezekkel a problémákkal a pár egyedül nehezen boldogul. Ilyen esetben érdemes mielőbb szakember segítségét kérni. A terápia segítségével a pár életébe újra visszatér az intimitás, felébred a vágy egymás iránt.”

Keresztes Károly
Szexuálterapeuta, mediátor

“A feszült helyzetek kezelésében az általunk használt szókincs kardinális kérdés. Gyakran a szülők nem tudják kifejezni magukat, ebből félreértések és sértődések adódnak, amelyek ha halmozódni kezdenek, az egymásra utalt szülők között mosolyszünetet eredményeznek. A “Kinek a hibája, és mit érdemel…” filozófia szintén rengeteg kapcsolatot mérgez meg, és ágyaz meg bántalmazó kapcsolatnak vagy beleegyezés nélküli külső kapcsolatoknak.”

Siklós Sirin
Privát coach, gyakorló nagymama

“A hatékony coaching legnagyobb eredménye, ha a vágyainkat és a realitásainkat képesek vagyunk különválasztani. Coachként munkámban az elsődleges célterületek a magánéleti hatékonyságnövelés, változáskezelés és az időgazdálkodás, de generációs problémákkal, vagy a baba születése által létrejött megváltozott élethelyzet kihívásaival kapcsolatban is fordulhatnak hozzám a kisgyermekes családok.”

Mészár Zsófia
Pszichológus, gyermekpszichológus, DSZIT-terapeuta

“Elsősorban a szülők bizonytalanságai, elakadásai lehetnek a fő kérdések, amivel hozzám lehet fordulni. A praktikus, szokásokra ható, tréningszerű, viselkedésváltozást támogató beavatkozások szerepét nagyra tartom, de emellett kiemelt szerepet tulajdonítok annak, hogy egy olyan közeget hozzak létre a terápia során, amelyben a szülők rá tudnak tekinteni a saját élethelyzetükre, megmozdulásaikra.”

Reinhardt Gabriella

Pszichológus, az Anyapszichológus Facebook oldal alapítója

“Pszichológusként elsősorban kisgyermekes családokkal dolgozom. Hiszem, és nem csak munkám során, de saját kisgyermekeim nevelése során is tapasztalom, hogy a legtöbb probléma (legyen szó nagy hisztikről, az alvás vagy étkezés nehézségeiről, testvérféltékenységről vagy a családon belüli kommunikációról) leginkább úgy orvosolható, ha a szülő megérti a jelenséget, az okokat, és változtat az addigi viselkedésén, a reakcióin.
Ez nem mindig könnyű folyamat, de mindenképpen megtérül a befektetett energia.”

Lépj velünk kapcsolatba!

Írj e-mailt a szakerto@segitsegbabazunk.hu e-mail címre, amelyben pár sorban leírod, hogy milyen problémával szeretnél hozzánk fordulni, illetve megadod azt az elérhetőséget, amelyen a számodra legkényelmesebb, hogy felvegyük veled a kapcsolatot!

X